Livet på tur med Villekulla

Ideen var å si opp jobben å dra dit vinden tar oss. Men hadde vi fulgt vinden den første uka av seilasen, hadde vi fortsatt vært i Oslo. For å seile, må vinden komme fra en av mange sider, men med vinden rett i mot hjelper den oss ikke til å få fremdrift i båten. Så motoren har jobbet, og tvunget båten mot vind, strøm og bølger, for vi vil sørover. Det er vist ikke sånn at man alltid ønsker å dra dit vinden vi ta oss med. Det har føltes som vi har hatt vinden imot, så vi har endret kurs for å få vinden fra siden, men da har vinden endret retning også har den endt opp med å komme mitt imot uansett. Vi har seilt innaskjærs slik at vi har sluppet unna en del av bølgene som kommer fra Nordsjøen og Skagerak. Så vi har fått sett mer av kysten av vårt vakre land, før vi nå har kommet oss til Mandal.

Vel fremme på brygga i Mandal, nytes en kaffekopp i sola.

Dagene ombord i Villekulla på tur er en omstilling, vi har bodd på båten i ett år, så vi kjenner båten godt. Vi har også rukket å flytte med oss mye mer enn det vi trenger å ha med oss på tur. Så den siste uka har blitt brukt til å rydde, sortere og lage effektive systemer for alt vi har med oss. Innkjøp av mat, førstehjelpsutstyr, nød og sikkerhetsutstyr. Vi har gitt motoren litt kjærlighet, og brukt tiden til å rydde plass til gjester og bagasje, vaske, sortere og jobbe inn gode rutiner for ett år på tur i båten. Feriemodusen har ikke helt kommet snikende enda, for de fleste dagene har vært fylt opp med jobb og forberedelser, men også mye kos og hygge.

I går var siste innspurt av forberedelsene, så nå er båten helt klar og vi er helt klare. I går var siste kvelden vi var utslitte av planlegging og forberedelser når vi la oss.  Planen var å dra i dag tidlig, men med endringer i mannskapet, dro en tilbake til Oslo, mens en annen er på vei til Mandal fra Oslo nå. Solen smiler til oss, og vi nyter sommerdager i en fantastisk sørlandsby, med is, hengekøye, bok og grilling.

Værkart studeres før vi setter avreisetidspunkt

Vær og vind ser bra ut for å starte seilasen i kveld. Og med fire ombord kan vi gå vakter med to og to når vi krysser Nordsjøen.

Nå skal vi spille på lag med vinden og været. Værmeldingen er analysert og ruta er planlagt. Vi skal krysse Nordsjøen, en ny etappe skal starte. Vi skal seile ut i det ukjente, det vi aldri før har møtt, dager uten å se annet enn hav. I midten av endeløse horisonter skal vi lære å danse med havet og vinden. Vi skal bli kjent med det ukjente.

2 kommentarer til «Livet på tur med Villekulla»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *