Nordsjøen

Nordsjøen

Etter en fin tur ned norskekysten (med noe motvind..) kom vi til Mandal, og hang noen dager med Anette. Vi havnet i avisa, fikk gått over motoren, og sjekket værmeldinger og kart 🙂

Oljeskift og bytte av impeller
Vi ser på lavtrykket som skal komme sør i nordsjøen

 

Turen over Nordsjøen startet sent tirsdag kveld (27.06), etter at Kenneth mønstret av på tirsdag morgen, og Christian hadde kastet seg på et tog og kommet nedover. Vi seilte ut i blikkstille hav, med en fantastisk rød solnedgang fra moderlandet som ønsket oss god tur og velkommen tilbake.

De gode seilforholdene nytes max

Villekulla er ikke en båt som er så glad i hyppige kryss, så vi heiste seil først når hadde Ryvingen fyr på babord side. Vi dro opp seilene med ett rev, og tittet på solnedgangen en time, før halvparten av mannskapet la seg for å sove litt. Det neste døgnet gikk det unna og vi seilte stort sett i 7-8knop, godt hjulpet av flatt hav, medstrøm og en gunstig seilevind.

Torsdagen ble det litt mer liv ombord. Vi hadde tidlig tatt en nordlig kurs mot Skottland, for å gå ovenfor et lavtrykk som skulle komme denne dagen. Vi kunne nok tatt en enda høyere kurs. Det ble mye bølger, og med vinden rett bakfra gikk skuta greit fremmover men rullet også veldig mye. Til glede for fiskene.

Fiksene ja. Vi dorget et snøre med ymse sluker, blekkspruter og spinnere hele veien over. Det eneste som bet på kroken var imiddlertid Frank. Frank er en havhest (eller måke, som vanlige folk kaller det) som trodde han skulle få seg en fin sild til middag, men ble istedenfor dratt ombord til oss. Det var ikke særlig gøy 🙁 Men vi fikk han løs fra kroken, og så fikk han sitte å hvile seg litt inntil masta vår før han hoppet ut i havet igjen. Vi håper han fikk seg en fet sild etterpå 🙂

Niser (?) dansende rundt baugen

Vi møtte også an flokk andre fisk på veien over (eller pattedyr da). 5-6 niser (tror vi) holdt følge med oss en times tid, til stor fornøyelse for barna ombord i Villekulla. Det ble fest, fliring og fotoshoot på fordekket mens delfinene danset rundt baugen vår.

Peterhead og MacDuff

Pub i Peterhead, første kvelden

Vi ankom det store utland tidlig tidlig Fredag morgen, etter ca 54 timer seiling. I følge Kapteinens notatbok (www.noonsite.com) måtte vi innom denne havnen for å gjøre innsjekk og passkontroll. Dette viste seg å være bare tull, og en havn/havneby vi kunne spart oss for.  Vi ble liggende en natt før vi tøffet/seilte videre mot Inverness. På veien vant vi ly mot kraftig motvind i en bittebitteliten fiskeby som heter MacDuff. Der hadde de både kinaresturant og pub. Vi besøkte begge!

Kinaresturanten i MacDuff

Veien videre til Invereness gikk i hovedsak for motor, og vi slo ihjel timene med Big Bang Theory på macen 🙂

Vi ankom Inverness ca 04.00 på Søndag, og feiret første delmål på reisen med en Whisky.

mmmm ankerdram

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *